Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen op latere leeftijd of voor hun overlijden willen opruimen. Mensen kunnen de hoeveelheid spullen die ze hebben als ballast gaan ervaren of ze gaan kleiner wonen waardoor niet alle spullen meegenomen kunnen worden naar de nieuwe woning. Ook kun je op deze manier zelf al bepalen aan wie je welke spullen nalaat. Daarnaast geeft het mensen rust in hun hoofd om te weten dat ze hun zaken goed geregeld hebben en dat het geregeld is op de manier die zij willen.

Nabestaanden hebben wanneer een dierbare komt te overlijden, naast het verdriet dat er is, te maken met veel dingen die geregeld moeten worden. De organisatie rondom het nalatenschap, soms het leeghalen van het (ouderlijk) huis en het verdelen van de spullen. Er moeten dan beslissingen genomen worden over spullen van iemand die er niet meer is en dat kan best lastig en emotioneel zijn.

Door op latere leeftijd je huis op te ruimen en een selectie te maken van de spullen die verdeeld mogen worden of weg kunnen, maak je het makkelijker voor je nabestaanden. Als je hulp wilt bij het opruimen kom ik je graag helpen. Je kunt me bellen voor een gratis en vrijblijvend gesprek of contact opnemen via het contactformulier, zodat we kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen.