Bij het opruimen van je spullen thuis kun je bijvoorbeeld denken aan het opruimen van ruimtes in huis, bijvoorbeeld de zolder, schuur, keukenkasten, opbergkasten, de kledingkast etc. Een opgeruimd huis geeft rust en ruimte in je hoofd en zorgt ervoor dat je weet waar welke spullen liggen.

Wat een opgeruimd huis is, is voor iedereen weer anders. Je huis hoeft geen toonzaal te zijn, want het is een plek waar je je thuis wilt voelen en waar geleefd wordt. Ook kan in de loop der tijd de situatie in huis veranderd zijn doordat je bent gaan samenwonen, de komst van kinderen of doordat er een thuiswerkplek is gecreëerd. Wanneer spullen geen vaste plek in huis hebben, raken we het overzicht kwijt. Als je tijd en ergernis wilt besparen is het dus van belang om spullen een vaste plek te geven.

Aanpak

Samen met jou ga ik kritisch kijken welke spullen je echt nodig hebt of welke je om een andere reden graag wilt bewaren. Er zijn bepaalde technieken om dit te doen en we gaan kijken wat voor jou het beste werkt. Jij bepaalt wat er met de spullen gebeurt. Misschien kunnen spullen nog een tweede bestemming krijgen, bijvoorbeeld door het te verkopen of naar de kringloopwinkel te brengen.

Aangezien opruimen niet een eenmalig maar een terugkerend proces is, leer ik je vaardigheden en geef ik je tips hoe je alles blijvend op orde kunt houden. Op deze manier houd je overzicht, kost het opruimen je weinig tijd en blijft er tijd over om dingen te doen die je écht graag doet.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek dan ga ik samen met jou kijken waar je tegen aanloopt en welke oplossingen voor jou wél werken.