Vaak zien mensen op tegen een verhuizing en dat is niet zo vreemd. Er moet namelijk veel gebeuren in (meestal) korte tijd en je hebt het al druk genoeg met je dagelijkse bezigheden. Een goede voorbereiding en planning zijn de basis van een soepel lopende verhuizing. Waar moet aan gedacht worden bij een verhuizing? Wat wil je zelf doen en waar kun je wel hulp bij gebruiken?

Aanpak

Een verhuizing is het ideale opruimmoment. In de loop der jaren heb je zoveel spullen verzameld, dat je soms niet eens weet dat je ze hebt. Door voor de geplande verhuisdatum de tijd te nemen om alle spullen te sorteren voorkom je dat er overbodige spullen mee naar de nieuwe woning gaan. Samen kunnen we kijken welke spullen wel of niet mee gaan. Jij bepaalt wat er gebeurt met je spullen. Wanneer de spullen nog goed zijn kun je het wellicht nog verkopen, er iemand anders of de kringloop blij mee maken.

Daarnaast zijn er nog andere zaken die geregeld moeten worden, zoals zelf verhuizen of het laten doen door een verhuisbedrijf, bij welke instanties moet je je verhuizing doorgeven, welke abonnementen moeten stopgezet worden of aangevraagd worden etc. Dit kan ik allemaal voor je regelen of we kunnen samen een planning en checklist maken, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Lijkt het je ook niet heerlijk om een frisse start te maken in een nieuw huis zonder de ballast van overbodige spullen? Laat het me weten als ik daarin iets voor je kan betekenen.