In 5 stappen naar meer overzicht en structuur met Fox Organizing

STAP 4: TIPS VOOR FOCUS, OVERZICHT EN PRODUCTIVITEIT

We zijn alweer aangekomen bij stap 4. In deze stap geef ik je 13 tips voor meer overzicht, structuur, focus en productiviteit, zodat je meer kunt doen in minder tijd. Iedereen is anders, werkt anders en heeft een andere achtergrond, dus pik eruit waar jij denkt het meest aan te hebben.

Z

Braindump

Als je onrustig bent in je hoofd doe dan een braindump. Dat betekent dat alles wat in je opkomt op papier of in je takenlijst of OneNote wordt gezet, zodat je weer met een leeg hoofd aan de slag kunt gaan.
Z

Leg je telefoon weg

Leg je telefoon als je aan het werk bent zover mogelijk bij je vandaan. Het liefst uit beeld en anderst met de achterkant naar boven, zodat de verleiding om je telefoon “zomaar” op te pakken minimaal wordt.
Z

Zet alle meldingen af

Zet alle meldingen af  (voor zowel geluid als een badge) voor het binnen komen van mail op je computerscherm én je telefoon, zodat je er niet continu door afgeleid wordt. Maak eventueel ook gebruik van de focusstand op je telefoon. Het is ongelooflijk hoe vaak ik nog bij klanten tegenkom dat een melding (al dan niet met geluid) op het computerscherm verschijnt zodra er een mail binnenkomt of dat er continu een piepje afgaat op de telefoon van berichten die binnenkomen. Dit is echt funest voor je focus.
Z

Gebruik OneNote

Gebruik OneNote als je digitale kladblok. Deze app van Microsoft kun je zowel op je computer als op je telefoon zetten, zodat je deze altijd in de buurt is. Hierin kun je bijvoorbeeld gespreksverslagen zetten van overleggen of vergaderingen, creatieve ideeën uitschrijven, informatie van trainingen kwijt enz. Maar denk eraan dat als het taken zijn je deze op je digitale takenlijst zet, want we willen immers alle taken op één plek noteren.

“WORK SMARTER, NOT HARDER.”

Z

Maak een planning

Maak een planning per week en per dag en houd je daaraan!
Z

Kies 3 taken

Kies van de takenlijst 3 taken die je die dag in ieder geval gedaan wilt hebben.

Z

Werk met blokken

Werk met blokken in je agenda. Dat wil zeggen bundel dezelfde soort taken en handel die in een keer af bijvoorbeeld je facturatie, je mail, telefoontjes die je moet plegen etc. Uit onderzoek is gebleken dat als je continu wisselt tussen taken dat je 40% meer tijd nog heb om je taken te voltooien.
Z

Pauze

Ga in je pauze het liefst even naar buiten en zonder scherm (dus ook niet op je telefoon) voor ontspanning en om jezelf weer op te laden.
In 5 stappen meer focus, overzicht, structuur en productiviteit met Fox Organizing - Focustips 1
In 5 stappen meer focus, overzicht, structuur en productiviteit met Fox Organizing - Focustips 2
Z

Zet een wekker!

Ken je dat, dat je voor een afspraak steeds op de klok kijkt hoe laat is zodat je op tijd weggaat? Hierdoor kun je niet meer gefocust werken. Dit kun je oplossen door ’s morgens als eerste in je agenda te kijken en wekkertjes/timers op je horloge of telefoon te zetten 10 minuten voordat je moet gaan naar een afspraak of een online meeting in gaat. Op deze manier kun je rustig je tas pakken, naar het toilet of drinken pakken en kun je totdat de wekker gaat gefocust doorwerken.
Z

SMART

Maak je doelen SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Het voert te ver om hier diep op in te gaan, omdat deze mail dan een boekwerk wordt wat je niet gaat lezen. Maar ik zal je een voorbeeld geven, zodat duidelijker wordt wat ik bedoel: Niet “Ik wil anders gaan werken”, maar “Ik ga de komende vijf maanden iedere maandagochtend vrij plannen om mezelf elke maand een nieuwe stap uit dit e-book eigen te maken waardoor mij omzet zal stijgen met 10% ten opzichte van vorig jaar.”

Mocht je er meer over willen weten dan mail me gerust.
Z

DERK

Doe aan DERK; Doe Eerst de Rot Klus. Start met de taak waar je het meest tegenop ziet, zodat je deze niet uit gaat stellen. En hoe fijn is het als je deze klus als eerst van de dag af kunt vinken? Je maakt dan endorfine aan en bent meer gemotiveerd om weer met een volgende taak verder te gaan.
Z

Podcasttip

Wil je graag nieuwe gewoontes aanleren of oude afleren, lees een boek over dit onderwerp of luister een podcast bijvoorbeeld podcast Atomic Habits van Tijdwinst. 
Z

Fox Organizing

Volg me op social media (Instagram en LinkedIn) voor meer tips en lees de blogs op mijn site.

“WIE WIL ZOEKT MOGELIJKHEDEN
WIE NIET WIL ZOEKT EEN REDEN.”

De afgelopen jaren ben ik regelmatig aan de slag geweest met zzp’ers om samen te kijken hoe zij makkelijker en productiever kunnen werken en hieronder lees van drie ondernemers hun review.

“Ik heb een aantal keren contact met Natalie gehad om te kijken hoe ik een aantal zaken binnen mijn praktijk efficiënter kon aanpakken.
Ik heb Natalie ervaren als een warm, enthousiast en betrokken persoon.
Natalie heeft me een aantal structuren aangeboden om mail en mijn to do’s te ordenen.
Met name rondom mijn to do’s heeft dat geleid tot meer overzicht en structuur en dat is fijn.”

Susan Raedts

Eigenaar en Kindertherapeut, Via Spel

Natalie is in haar manier van werken open, toegankelijk en heel actief. Ze verkent je probleem en gaat direct aan de slag om hier een vertaling in te maken, zodat je direct de eerste stappen maakt in hetgeen jij opgelost wil hebben.
Ze heeft mij verrijkt met mooie systemen, heeft inzicht gegeven hoe ik de randzaken van mijn business gestructureerder ingepland krijg zodat er tijd over blijft om dingen te creëren en meer tijd over te houden om mijn klanten nog beter te kunnen helpen.

Pascalle Hendriks De Leeuw

Specialist hooggevoeligheid, Innerlijke Zorg

“Natalie is praktisch, enthousiast, eerlijk, betrokken, warm en mensgericht. Onze gesprekken heb ik altijd als heel inspiratievol ervaren.

Zij heeft mij als (startende) ondernemer geholpen bij het meer focus krijgen. Ze heeft veel praktische tips gedeeld. Ook weet ze veel over het werken met verschillende tools/programma’s. Door met haar te sparren kon ik zelf zaken beter op een rij zetten en keuzes maken. Dit heeft mij zeker geholpen in het ondernemerschap. Dank je wel Natalie!”

Christien Groot

Eigenaar en Grafisch vormgever, Stijl Tien

Wil je meer reviews lezen, klik dan hier om naar mijn website te gaan. 

Het is zo leuk om te zien dat ze vaak al met 1 of 2 afspraken zoveel kunnen bereiken. Hierdoor kunnen ze in korte tijd (en met weinig financiële investering) veel makkelijker en productiever werken waardoor ze zich meer kunnen richten op hun passie en groei van hun bedrijf.

Mocht jij ook willen weten wat ik voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op via onderstaande button.

Ik ben benieuwd met welke van de bovengenoemde tips jij als eerste aan de slag gaat om meer overzicht, structuur, focus en productiviteit te krijgen.
Mocht je een post op social media maken over waar jij als ondernemer mee aan de slag gaat, vergeet me dan niet te taggen.

Veel succes gewenst en vooral veel werkplezier! “If you can dream it, you can do it!”.